Festival Podjetnosti z učinkom Posavje

ČAS ZA MREŽENJE JE ZDAJ!

Podjetniki, javne institucije in posamezniki na vseh področjih v zadnjih časih prihajajo do zaključka, da se sami ne morejo premakniti naprej in da je za njihov nadaljnji razvoj mreženje neizogibno. Logika povezovanja je ključna v Podjetni skupnosti KNOF, skupini iz Posavja, ki verjame v socialno podjetništvo oz. podjetništvo z učinkom, samooskrbo na vseh nivojih in vključevanje ranljivih ciljnih skupin. V ta namen smo že novembra lani organizirali Festival Podjetnosti z učinkom, z namenom združiti vse organizacije, ki na podjeten način prispevajo k reševanju določenega problema v Posavju. Na festivalu je sodelovalo 12 podjetnih organizacij, katerih izdelki ali storitve imajo »učinek«, najsi bo to okoljski, trajnostni, naravni, socialni, zdravstveni, ponovno-uporabni ali samo-oskrbni. V okviru festivala smo naredili temelje za oblikovanje regionalne mreže podjetnih z učinkom, saj smo sodelujoči ugotovili, da smo povezani v mrežo močnejši, usklajeni, bolj prepoznavni, lažje pridobimo sredstva za večje projekte in s skupnimi storitvami tudi prihranimo.


V okviru festivala smo organizirali tudi drugi posvet Mreže podpornih storitev za spodbujanje podjetništva in zaposlovanja v Posavju, v katerem sodelujejo podporne organizacije, ki pomagajo tako bodočim kot že ustanovljenim podjetnikom. V Posavju imamo kar več kot 10 organizacij, ki se ukvarjajo s podpornim okoljem za podjetništvo in zaposlovanje, ki je kot smo ugotovili precej kompleksno.


Rezultate obeh posvetov smo odločevalcem in zainteresirani javnosti predstavili na konferenci festivala, kjer se je v živo predstavilo tudi nekaj novih primerov dobrih praks iz lokalnega okolja. Med gosti konference sta bila tudi g. Tadej Slapnik, državni sekretar in ga. Nena Dokuzov, iz MGRT, vodilna akterja na področju socialnega podjetništva v Sloveniji, ki sta predstavila obetajoče programe za spodbujanje socialne ekonomije, novih delovnih mest in zaposlovanja v aktualni finančni perspektivi. Navdušena sta bila nad stopnjo povezanosti v Posavju in povedala, da smo regija, ki v tem prednjači pred vsemi ostalimi. Prihajajoči programi in razpisi, ki se obetajo že te mesece naj bi podpirali ravno tovrstne načine povezovanja in oblikovanja mrež.

>> Poročilo s Festivala PUP 2015

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Potrdi svojo udeležbo!

 #festivalPUP


Festival podjetnosti z učinkom združuje vse organizacije, ki na podjeten način prispevajo k reševanju določenega problema v Posavju. Zato pravimo, da imajo te organizacije oziroma njihove storitve oziroma izdelki »učinek«, najsi bo to okoljski, trajnostni, naravni, socialni, zdravstveni, ponovno-uporabni ali samo-oskrbni.

S festivalom želimo poiskati sinergije med posameznimi organizacijami, ki delujejo s podobnim poslanstvom in oblikovati skupne projektne predloge.

 

Program:

>> SOBOTA, 21. november
09:00 – 10:30 Sejem podjetnosti z učinkom Posavja, Mladinski center Sevnica

Namen: medsebojno spoznavanje organizacij, promocija med potencialnimi uporabniki, kupci
CS: organizacije z učinkom iz Posavja, javnost, mediji

V okviru dogodka poteka tudi Sejem menjave oblačil Stara šola - vstop prost! 

Ob 9. uri bomo organizirali Sejem podjetnosti z učinkom Posavja, z namenom, da se organizacije iz Posavja, ki imamo konkretne storitve ali izdelke in sledijo načelom podjetništva z učinkom medsebojno spoznamo in predstavimo tudi zainteresirani javnosti.

PRAKTIČNA NAVODILA za sejem:
-    sejem je mišljen bolj "mini", da se organizacije med seboj spoznamo, potekal bo na toplem v notranjosti Mladinskega centra (vsaka organizacija bo imela eno do pol mize na voljo)
-    zasedba bo precej pestra, od zadruge kmetov, do izdelovalcev naravne kozmetike, trgovinic ponovne uporabe, invalidskih organizacij...


10:30 – 12:30 Posvet podjetnih z učinkom Posavja, Mladinski center Sevnica

Namen: iskanje sinergij, skupnih priložnosti in izzivov
CS: organizacije z učinkom iz Posavja

Po sejmu sledi prvi posvet Mreže podjetnosti z učinkom Posavje, ki bo trajal predvidoma do 12.30.

Vsebina posveta:
-      predstavitev delovnega načrta in delovanja mreže
-      identifikacija skupnih izzivov, s katerimi se srečujemo v Posavju (iz strani organizacij kot tudi uporabnikov)
-      oblikovanje delovnih skupin (odborov)

V okviru dogodka bodo mladi predstavili rezultate programa SPIRIT "Izziv mladim" s katerim so testirali in iskali rešitve oblikovanja skupne "mreže podjetnih z učinkom" Posavja.

 

>> TOREK, 24. november, 11:00 – 13:00
2. Posvet mreže podpornih storitev za spodbujanje podjetništva in zaposlovanja v Posavju, sejna soba Športni dom Sevnica

Namen: pregled stanja, oblikovanje konkretnih projektnih predlogov mreže
CS: podporna okolja za podjetništvo in zaposlovanje Posavja

Vabimo vas na 2. posvet Mreže podpornih okolij za spodbujanje podjetništva in zaposlovanja v Posavju, ki smo jo vzpostavili pred dvema letoma in takrat oblikovali skupni projektni predlog za Regionalni razvojni program Posavja.

Vsebina 2. posveta mreže:
-    pregled stanja na področju podpornih okolij za spodbujanje podjetništva in zaposlovanja
-    osvežitev oddanega projektnega predloga mreže
-    konkretizacija projektnega predloga
-    oblikovanje podprojektnih skupin

 

>> SREDA, 25. november,

16:00 – 17:30 Konferenca KNOF na temo "Podjetno vrenje v manjših krajih Slovenije" in zaključki iz Festivala podjetnosti z učinkom, Dvorana Alberta Felicijana, Grad Sevnica

Namen: predstaviti konkretne dosežke in izzive Podjetne skupnosti KNOF, predstavitev in razprava o rezultatih festivala
CS: odločevalci, mediji, javnost

Tudi v manjših krajih Slovenije je v zadnjem času moč čutiti podjetno vrenje, predvsem na področju socialnih ekonomij, oziroma kot smo ga mi poimenovali, podjetništva z učinkom.
Letna KNOF Konferenca bo potekala na temo podjetnega vrenja v manjših krajih Slovenije.

Okviren program konference:
- kratke predstavitve novih primerov dobrih praks iz lokalnega okolja
- dosežki in izzivi podjetne skupnosti KNOF Posavja
- predstavitev in razprava o rezultatih Festivala podjetnosti z učinkom Posavje

Častna gosta: g. Tadej Slapnik, državni sekretar in ga. Nena Dokuzov iz MGRT

Pogostitev na konferenci bo pripravila skupina Skleda.org


17:00 – 18:00 Otvoritev Srčnega ateljeja, HTC Sevnica

Otvoritveni program se prične ob 17.30.

 

18:00 – 19:30 Predavanje Blanke Thomas - Blinkite z naslovom »Zdravilne Bachove in druge cvetlične esence«, Knjižnica Sevnica

 

>> PONEDELJEK, 30. november, 11:00 – 12:00
Odprtje prenovljene Stare šole Sevnica, Kvedrova 30c, Sevnica

 

Prijave na dogodke sprejemamo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. in št. 06 861 29 89.


Spremljajte nas.

Avtorske pravice © 2018 Podjetna skupnost KNOF Posavje - socialno podjetništvo z učinkom. Vse pravice pridržane.
Joomla! je brezplačna programska oprema izdana pod GNU General Public Licenco.