Iz "imeti v lasti" v "kupovati storitve" | Poročilo: Okrogla miza KNOF ob obisku Vlade v Posavju na temo medsektorskega sodelovanja

Namen okrogle mize je bil predstavitev rezultatov in družbenega učinka KNOFa ob 10 obletnici delovanja, analiza partnerskega sodelovanja v tem času ter iskanje neizkoriščenih priložnosti, potencialov partnerskega sodelovanja vseh treh sektorjev, javnega, gospodarskega in nevladnega.

 

Uvodni del

Mojca Žganec Metelko je predstavila delovanje KNOF inkubatorja socialne ekonomije, celovitega podpornega okolja, ki z osebnim pristopom združuje podjetništvo, družbeno odgovornost in tehnologijo. Danes v inkubatorju deluje 10 podjetnih idej, zaposlenih je 10 oseb. Leto 2017 je poleg praznovanja jubileja zaznamovano tudi s širitvijo delovanja inkubatorja v nove prostore na tržnici v Krškem, ki so dali možnost za razvoj novih programov, med drugim tudi Stikalnik FabLab Posavje, učnega izdelovalnega laboratorija, butika ponovne uporabe Stara šola Krško in prostora za so-delo oz. Coworking Krško.

 

Po kratki predstavitvi KNOF se je predstavila ena izmed inkubirank, Snežana Mančič, priseljenka iz Srbije, ki je danes direktorica in zaposlena znotraj svojega socialnega podjetja ustanovljenega iz strani KNOFa in je zgodba o uspehu ter dokaz, da koncept podpore KNOF deluje.

 

Preberite več: Iz "imeti v lasti" v "kupovati storitve" | Poročilo: Okrogla miza KNOF ob obisku Vlade v Posavju...

Brezplacna delavnica: Davčne blagajne za društva, rokodelce in obrtnike

Sreda, 23.12.15, ob 16h
Sejna soba, Sportni dom Sevnica (pri bazenu Sevnica)

Predstavili bomo najpomembnejsa pravila glede uvedbe davcnih blagajn, predvsem pa se bomo posvetili predstavitvi programa Cebelca.biz, ki je se posebej primeren za davcne blagajne za drustva, rokodelce in obrtnike. Mozen bo tudi takojsen nakup mobilnega POS tiskalnika, program pa si boste lahko namestili kar na vas pametni telefon, brez dodatnih stroskov opreme.

Vec info in prijave na 051 309 063 in Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

KNOF prejel priznanja inovacijam Posavja za leto 2014-2015

GZS Območna zbornica Posavje, Krško je v Kulturnem domu Krško letos že 12. tradicionalno podelila priznanja najboljšim inovatorjem v regiji za delo v minulem letu.

Preberite več: KNOF prejel priznanja inovacijam Posavja za leto 2014-2015

Posavska špajza združuje Posavje!

Projekt Posavska špajza povezuje vse občine Posavja, od Kostanjevice na Krki, Bistrice ob Sotli, Brežic, Krškega, Sevnice do Radeč. Glavnina projekta, sofinancirana iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, je bila namenjena vzpostavitvi ali obnovi objektov tržnic v vsaki občini, z namenom vzpodbujanja kmetovalcev za direktno prodajo ter malih in velikih potrošnikov za nakup živil iz lokalnega posavskega okolja.

Preberite več: Posavska špajza združuje Posavje!

Pomladni natečaj inkubatorja

Na zaključnem dogodku natečaja »Omogoči si zaposlitev in ustvari podjetje«, ki se je odvijal v sredo, 27.5.2015 na gradu Sevnica, so bili soji žarometov usmerjeni  v naše inkubirance. To je bil njihov večer, kjer so lahko pokazili oziroma predstavili, kaj so se naučili v času trajanja natečaja oz dvomesečnega »Intenzivnega podjetniškega kurza«  in kako so vse to implementirali v svoje 3 minutne predstavitve.


 

Preberite več: Pomladni natečaj inkubatorja

Smotrna raba energije!?

Zbudi se in misli s svojo glavo!

Na Zavodu KNOF organiziramo brezplačno predavanje o SMOTRNI RABI ENERGIJE.
Predavanje je namenjeno posameznikom in organizacijam, nanaša se na varčno rabo energije.

Predavanje bo potekalo 21.maja ob 11.uri v prostorih Socialnega inkubatorja Posavja KNOF, na Prvomajski 15, bazenski objekt Sevnica. Zaradi omejenega števila udeležencev vas prosimo da se na dogodek prijavite na
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. vsaj en dan pred predavanjem. V primeru prevelikega števila prijav bomo organizirali dodatno
predavanje.

Avtorske pravice © 2018 Podjetna skupnost KNOF Posavje - socialno podjetništvo z učinkom. Vse pravice pridržane.
Joomla! je brezplačna programska oprema izdana pod GNU General Public Licenco.